.

  Bij ons is de klant keizer!

 

 

 

 

 

Permanent ontharen (IPL)

In onze professionele IPL salon werken we met 2 uiterst moderne apparaten; de SoftTOUCH SHR2 en de E-light IPL/RF. Deze kunnen door ons worden ingezet naar gelang de indicatie en uw wensen. 
IPL  kan worden ingezet voor:

- Permanent ontharen.

-Pigmentvlekken / zwangerschapsmasker.

- Sproeten.

- ouderdomsvlekken.

- spatadertjes en spider naevi.

- Couperose.

- Kraaienpootjes, rimpeltjes en huidverstrakking.

- Acne. - Schimmelnagels    

- Pigmentvlekken / Zwangerschapsmasker / Zonnevlekken.

Alle behandelingen gaan op afspraak. Bel voor een afspraak of informatie met Francisca: 0612928238.


Prijslijst IPL Sauna Keizer
de goedkoopste (professionele) IPL behandelingen van Oldenzaal en omstreken
Prijslijst IPL.pdf (347.6KB)
Prijslijst IPL Sauna Keizer
de goedkoopste (professionele) IPL behandelingen van Oldenzaal en omstreken
Prijslijst IPL.pdf (347.6KB)


Pigmentvlekken,  zwangerschapsmasker en zonnevlekken komen veelal voor in het gezicht, op armen, benen en handen en kunnen makkelijk verwijderd worden door middel van E-light.  Melanine in het huidpigment is de belangrijkste veroorzaker van deze vlekken.  Melanine is een donkerbruine kleurstof die door bepaalde huidcellen wordt gemaakt in de bovenste huidlaag.  Verkleuringen in de huid als pigmentvlekken komen bij iedereen voor.  Door zonlicht of onder invloed van hormonen (zwangerschap) wordt de aanmaak van melanine verhoogd en ontstaan er bruine verkleuringen van de huid. Soms zijn deze verkleuringen niet mooi en onregelmatig.  Er ontstaan vlekken die donkerder zijn dan de omliggende huid. Ook mensen die nooit in de zon komen kunnen last hebben van deze vlekken.  Pigmentvlekken kunnen ook ontstaan door huidveroudering, ontstekingen van de huid, erfelijke factoren en zwangerschap.  Bij ouderdomsvlekken is de verdeling van het pigment verstoord waardoor er vaak grote en storende vlekken ontstaan op plekken die veel aan zonlicht bloot gesteld zijn met name op handen en in het gezicht. Deze zijn goed te behandelen.       

Sproeten (Epheliden). Sproeten zijn zeer veel voorkomende goedaardige kleine lichtbruine vlekjes die vooral gezien worden in het gelaat, op de schouders en de armen. De sproeten kleuren sterker na blootstelling aan zonlicht.  Wanneer er langere tijd geen of weinig blootstelling is aan zonlicht, verbleken de sproeten weer.  Sproeten komen vooral voor bij mensen met een lichte huid, die niet of weinig bruinen en die makkelijk verbranden in de zon. Deze zijn goed te behandelen.     
      

IPL behandelingen 
Ouderdomsvlekken: Naarmate de huid verouderd zien we dat de pigmentcellen niet meer in een mooie verdeelde structuur in de huid liggen. Wat we dan zien zijn bruine tot donkerbruine vlekken die eruit zien als moedervlekken en meestal in het gelaat, op de handruggen en armen zichtbaar zijn. Deze zijn goed te behandelen. 

 
Adertjes / Spatadertjes / Spidervains. Voor mensen met rode kleine, zichtbare bloedvaatjes (meestal op het gezicht of de benen) is een E-light behandeling een goede oplossing. IPL / RF therapie is zeer geschikt voor kleine vaatjes. Grote(re)  vaten of spataderen dient u door de dermatoloog te laten behandelen.   

Couperose / Roodheid verwijderen.  IPL / RF kan worden gebruikt om Couperose in het gezicht te verwijderen.  Couperose zijn kleine bloedvaatjes en zijn ook beter bekend als gebarsten vaatjes (spider naevi.)   Als het zich in het gezicht of op de hals bevindt kan het lijken op roodheid.  Dit is als het ware een maas van heel veel fijne bloedvaatjes.  Als de bloedvaten meer dan 2-3 mm in doorsnede zijn , worden ze aangeduid als spataderen en dienen  door de dermatoloog behandeld te worden.  Couperose en roodheid in het gezicht is goed te behandelen. 
Rimpeltjes verwijderen / Huidversteviging. IPL /RF  therapie helpt bij het herstel van de stevigheid van de huid en het verminderen van kleine rimpeltjes. Door het forceren van de huid door middel van IPL/ RF zal de huid meer collageen en elastine gaan produceren waardoor de huid strakker en voller wordt. Kleine rimpeltjes verdwijnen en diepere rimpels worden minder diep en minder zichtbaar. 

Acne. Acne is een ontstekingsziekte van de huid en wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van mee-eters (comedonen), rode pukkels (papels) en puistjes (pustels). Acne is een van de meest voorkomende huidproblemen. De meeste tieners hebben er in meer of mindere mate last van, maar ook veel volwassenen. Vaak wordt acne gezien als iets dat er gewoon bij hoort en waar je wel weer overheen groeit.  Voor velen is acne een groot probleem, het kan het zelfvertrouwen negatief beïnvloeden.  Een goede behandeling is daarom belangrijk. 
Behandeling acne Door uw acne te laten behandelen met IPL/RF  worden door middel van de licht pulsen op het te behandelen gebied de bacteriën (de veroorzakers van het acne probleem) vernietigd. De productie van talg zal ook worden verminderd door het krimpen van de talgklier.  Dit bevordert de verwijdering van acne en resulteert in een gezonde huid.    
      

BELANGRIJKE PUNTEN ten aanzien van IPL / SHR behandelingen! 
Intakegesprek en eerste behandeling met IPL. Voorafgaand aan een door u gewenste  behandeling vindt een gratis Intake- en informatiegesprek plaats. Na deze intake kan desgewenst gelijk de eerste behandeling plaatsvinden. De intake samen met de eerste behandeling duurt 30 – 60 minuten. Tijdens deze intake wordt gekeken naar uw wensen, klachten, redenen en vragen.  Alvorens te behandelen wordt ook nauwkeurig gekeken of er redenen zijn om u niet te behandelen, de zogenaamde contra-indicaties. 

Als er redenen zijn om te testen of u geschikt bent voor de behandeling bieden wij u kosteloos een kleine proefbehandeling (proefstukje) aan.  1-4 week later volgt dan de controle en eventueel de eerste behandeling. In de meeste gevallen behandelen wij aansluitend  aan de intake. 
Voorzorgsmaatregelen met betrekking tot uw behandeling. - Vanaf 3-4 weken  voor de behandeling niet in de zon, zonnebank of zelfbruinende crèmes gebruiken. U kunt uiteraard het te behandelen gebied wel afdekken of een sunblock met een hoge factor gebruiken. (+30) - Vanaf 1 maand voor de behandeling niet meer harsen of epileren. U mag wel scheren of knippen.  - De week voor de behandeling niet scrubben en geen microdermabrasie of soortgelijke peeling toepassen. - Tot 2 dagen voor en na de behandeling niet in chloorwater of sauna.  

Het is belangrijk dat uw huid ongeveer de eigen huidskleur heeft op de dag van de behandeling.  Bij een ontharingsbehandeling  1 - 3 dagen voor de behandeling zorgvuldig scheren (afhankelijk van de haargroei). Haartjes dienen tijdens de behandeling bij voorkeur tussen 0.5-1.5 mm lengte te hebben. Draag wit ondergoed als uw bikinilijn wordt behandeld en vermijd strakke kleding.  Draag geen make-up (gezichtsbehandeling) of deodorant (oksel behandeling). 

De IPL / SHR behandeling (alle  behandelingen). U draagt tijdens de behandeling een beschermende bril om uw ogen tegen het felle licht te beschermen.  De behandelingen zijn over het algemeen pijnloos. Wel kunt u wat warmte voelen op de huid..  De behandeltijd is afhankelijk van het te behandelen oppervlak. Gedurende een paar uur  na de behandeling kan er een licht zonnebrandachtig gevoel in de huid aanwezig. Zijn.  U mag koelen met een coldpack of smeren met after-sun of Aloe vera zalf.  U mag 3-4 weken geen zon op het behandelde gebied toelaten. Gaat u naar buiten met zonnig weer smeer dan met factor 30+ (risico op verbranding en op tijdelijke hyperpigmentatie of hypopigmentatie is namelijk aanwezig)!  

Na de IPL / SHR  behandeling (permanent ontharen). Gedurende een paar uur blijft er een zonnebrandachtig gevoel in de huid aanwezig.  U mag koelen met een coldpack of smeren met after-sun of Aloë Vera crème.  Ook nu geldt vier weken geen zon op het behandelde gebied toelaten (risico op verbranding en op tijdelijke hyperpigmentatie of hypopigmentatie!. Na ongeveer 10 dagen valt het haar deels uit op u merkt vertraging in de haargroei op.  Niet alle haren zijn dan permanent verwijderd (alleen de haren in de groeifase).  Na iedere behandeling komen er minder haren terug.  Ook is het mogelijk dat u rond de 3 a 5 behandelingen telkens een volledige beharing terug ziet groeien na een haarvrije periode van 3 a 4 weken. Dit is normaal en het is gebruikelijk dat het daarna ineens heel snel gaat. Het haar blijft dan plotseling 'met bosjes tegelijk weg'. Geduld is belangrijk. Ongeveer 80-90% van de haren kunnen permanent worden verwijderd tijdens het gehele behandeltraject. Bij blonde of rode haren ligt dit percentage minder hoog en moet u rekening houden met meer behandelingen dan normaal. 

Na  de IPL behandeling (overige behandelingen). Gedurende een paar uur blijft er een zonnebrandachtig gevoel in de huid aanwezig.  U mag koelen met een coldpack of smeren met after-sun of Aloë Vera creme.  U mag 3-4 weken geen zon op het behandelde gebied toelaten. Gaat u naar buiten met zonnig weer smeer dan met factor 30+ (risico op verbranding en op tijdelijke hyperpigmentatie of hypopigmentatie is namelijk aanwezig)!